Colata és aquell lloc on tornem cada any, en Montaverner, al bell mig de la Vall d'Albaida.
Però aquesta Colata virtual, aquest bloc, vol ser una visió de les coses des d'un altre punt de mira: perifèric, personal i escèptic.
Avant! Esteu convidats.

diumenge, 29 de juliol del 2007

Panical i ditet (I)-La Vall d’Albaida s’apunta a la tecnologia sense fils

Amb el que ens havia costat que Doña Telefònica escampara a poc a poc, sense presses ni atabalaments, les seues línies d’ADSL per aquesta nostra, seca, esPAIosa, bruta, benvolguda Vall!
I de sobte, en pocs dies -o nits, millor dit-, la comarca ha decidit passar-se a la tecnologia sense fils, sense mitges tintes. I res millor que una demostració pràctica, prop de casa, que la notes ben a prop.
L’experiència ha començat entre el Palomar i Albaida, i ja s’ha estés entre Carrícola i Atzeneta. Es organitzadors no dubtaran en escometre objectius més ambiciosos, o veure si abans d’acabar juliol de 2007, la Vall pot celebrar l’”apagó filamentós” abans que ningú. Per fi la Vall podrà aparéixer als informatius de Canal 9 com a capdavantera d’alguna cosa, que el motiu per eixir tant s’hi val. I segurament també Eurosport i EuroNews, aqueixes emissores de televisió tan arrelades al medi ontinyentí i valldalbaidí, se’n faran merescut ressò, que l’idioma no siga tampoc un entrebanc. Perquè ací aprenem l’anglés sense Escola Oficial d’Idiomes, ni falta que ens fa, que això d’estudiar en condicions, els ho regalem als de Xàtiva i més enllà!
La llàstima és que la població valldalbaidina (alguna, no tota) no ha entés l’oportunitat que se’ns obri, ja que l’experiència ha suposat eliminar físicament els fils. La part de negoci del procés és que els lladres -perdó, els agosarats tecnòlegs-, s’emporten el cable de coure i suposem que el venen a bon preu, perquè si damunt el malvenen és per acaçar-los a bescollades!
Ara els usuaris de la telefonia fixa tenen l’excusa perfecta per abandonar l’obsoleta i cara tecnologia dels fils de les antiquades Matildes, i llançar-se... als mòbils. Sense paracaigudes, que siga virtual. I els internautes de la Vall, tots amb Wi-fi (que vol dir “sense fils”, per si anàveu despistats), per ofrenar noves glòries.
També és una oportunitat per als ciutadans i ciutadanes cremats amb les tecnologies de la comunicació: que no deu ser bo per al cos tanta tarifa plana, tantes ofertes, tanta persecució telefònica per fer-nos canviar de la targeta al contracte, encara que ens regalen mòbils que es desbaraten abans que els antics, tantes queixes, denúncies i tarifes “pa ricatxos”. Ha arribat el moment de proposar a la Mancomunitat una competició que pot arrelar tan bé com a Finlàndia, el bressol dels Nokia: el llançament a braç de mòbils. O també el tir a mòbil. Bona ocasió per desfer-nos-en sense haver-ho de fer d’amagat, amb càrrec de consciència perquè no l’hem donat a una ONG.
Visca la Vall Sense Fils! (VVSF)

13 de juliol de 2007