Colata és aquell lloc on tornem cada any, en Montaverner, al bell mig de la Vall d'Albaida.
Però aquesta Colata virtual, aquest bloc, vol ser una visió de les coses des d'un altre punt de mira: perifèric, personal i escèptic.
Avant! Esteu convidats.

dimecres, 27 d’agost del 2008

Entrada de moros i Cristians de Montaverner 2008 (2). La tribuna



I ací teniu la tribuna. Hi havia expectació, per distints motius, i no va defraudar.
En primer lloc, no cabien tots els convidats, i no tenia mans Inma Martínez, la presidenta dels moros i cristians muntavernins, perquè el públic deixara lliure una rastrera de cadires per a convidats que quedava fora pròpiament de la tribuna.
D'altres anys s'havia col•locat al revolt del carrer Alacant una altra tribuna, on solien estar els convidats de les filaes i de la UNDEF.
Entre els assistents, en primera fila, i d'esquerra a dreta: Juan Antonio Martínez, vicepresident de la UNDEF i president de l'Agrupació Musical d'Agullent, Inma Martínez, el president de la UNDEF, José Ant. Boix, rector de Montaverner, i que de segur ens deixarà un excel•lent reportatge de l'entrada d'enguany. Filiberto Tortosa, del PP, capficat en la conversa amb l'alcaldessa, de moment, del poble, Belén Esteve. No sabem si el motiu de tant de neguit és el suposat pacte que PP i l’exsocialista Calvo poden signar dilluns que ve, i que canviaria el govern municipal. Tampoc somreien gaire ni la diputada socialista llutxentina Jeanette Segarra ni la regidora Desirée Ferri. Al seu costat, el regidor de Compromís per Montaverner, Josep Sanchis, junt amb l’alcalde de l’Olleria, Julià Engo i la regidora olleriana Àgueda Micó.
Per darrere, entre d’altres regidors i representants d’associacions del poble, hi vam poder veure els alcaldes de Bellús, Aielo de Malferit i Otos, entre d’altres.
Dues absències: Joan Calvo, que seia a pocs metres, al carrer Nou junt amb amics i família, i que amablement va declinar ser fotografiat. I Joan J. Chornet. On era?