Colata és aquell lloc on tornem cada any, en Montaverner, al bell mig de la Vall d'Albaida.
Però aquesta Colata virtual, aquest bloc, vol ser una visió de les coses des d'un altre punt de mira: perifèric, personal i escèptic.
Avant! Esteu convidats.

divendres, 14 de novembre del 2008

Solució o pegat?

No seré jo qui diga “solució” a una promesa de cobrar a partir d’ara, que això és el que diu Bonatti als subcontractats del gasoducte.
Si la resposta per a poder cobrar els 3 milions i mig d’euros per la feina feta a Hnos. Lucena Conde, subcontracta de Bonatti, doncs és la que toca, doncs així haurà de ser.
Però en tot aquest tema hi queda un regust ben amarg de veure que qui treballa i és honrat, damunt ha de fer valdre’s si vol alçar el cap. Sempre hi ha hagut de mangantes i deshonrats, i gent que s’ha enriquit a costa del treball honrat de les persones, però indigna tot aquest sistema capitalista sense embuts, que afavoreix les mangarrufes i castiga els qui van pel camí recte. Perquè no ho hem d’oblidar, i cal dir les coses pel seu nom, encara que no siga una terminologia políticament correcta a hores d’ara.
Alguna responsabilitat hauran de tindre en tot el desgavell mundial que ens han muntat tots aquests profetes dels neocons, com un tal Aznar, expresident del govern d’Espanya, que té molt a deure a Bush (mireu-ho a Le Figaro)...
N’hi haurà prou amb posar-los el ramalet o el boç?
I l’altra, el cas i la professionalitat que fan els mitjans de comunicació. A les informacions que vam encetar a Vilaweb Ontinyent (Paralitzen les obres del gasoducte Montesa-Dénia al seu pas per la Vall d’Albaida i Tornen al treball al gasoducte), de moment només Ruth Tomàs, d’Ontinyent, se n’ha fet ressò a l’edició intercomarcal del Levante-EMV, que no podreu consultar a internet, perquè només hi posen el titular. Enhorabona per complir professionalment, encara que no ens haja citat com a font, i encara que no ens haja donat les gràcies pels contactes que li hem proporcionat.
I, pitjor encara m'ho poseu, perquè vos feu una idea de com està el pati informatiu a la Vall d'Albaida: uns altres que no citen les fonts (això abans es feia en periodisme), ni les contrasten, ni donen les gràcies, ni res. Només posen una foto i fan una mala traducció (encara podeu entreveure alguna parauleta entreverada en el valencià de l'original) i còpia quasi literal dels dos textos de les informacions que donem a Vilaweb Ontinyent. M'estic referint a la notícia que encapçala l'informatiu d'Ontinyent Digital un dia i mig després, aquest 14 de novembre, Las obras del gasoducto de la Vall, afectadas por protestas laborales.
De res, companys.