Colata és aquell lloc on tornem cada any, en Montaverner, al bell mig de la Vall d'Albaida.
Però aquesta Colata virtual, aquest bloc, vol ser una visió de les coses des d'un altre punt de mira: perifèric, personal i escèptic.
Avant! Esteu convidats.

dimecres, 17 de desembre del 2008

Moros i cristians de la Vall d’Albaida




Mireu quina iniciativa més interessant han tingut els Tuaregs (homes), de Montaverner: s’han espolsat una paperota de loteria.
No és un número qualsevol, i no perquè els déus designen el 07175 com número fetitx. La gràcia d’aquesta filà muntavernina està en el pòster que han fet a consciència i que recull tots els escuts de les filaes i comparses de moros i cristians de la Vall d’Albaida, així com l’any de fundació i la localitat a què pertanyen. Al bell mig, un gegantí mapa comarcal marca els llocs de la festa.
No us penseu que estic fent propaganda debades, que els meus dinerets he pagat laicament... com qualsevol cristià... o moro, del poble. Però com es tracta d’una iniciativa interessant, l’he d’aplaudir, i en deixe constància.
Espere que tinguen sort, però ja us dic que l’interés pel pòster ha començat a córrer com la pólvora per tota la contrada, i per les del veïnat.
És un encert, senzillament.

3 comentaris:

salva ha dit...

No es la primera vegada que una comparsa ho fa a Montaverner. Ja fa alguns anys una comparsa de dones ja ho va fer, es mes el tinc guardat a casa, i en part el varem utilitzar per al calendari del IEVA,el que no recorde es com es dien.
Salutacions i Bon nadal!!

Marc Gomar ha dit...

Un curro esplèndid i diners ben pagats, toque o no toque.

Anònim ha dit...

pOT SER SIGUEN LES cREUADES