Colata és aquell lloc on tornem cada any, en Montaverner, al bell mig de la Vall d'Albaida.
Però aquesta Colata virtual, aquest bloc, vol ser una visió de les coses des d'un altre punt de mira: perifèric, personal i escèptic.
Avant! Esteu convidats.

dissabte, 20 de desembre del 2008

Que vinga la llum!





Xe, no em pensava que un tema tan insignificant, almenys a priori, poguera donar tant de joc i provocar tanta participació ciutadana. És cert, que arran del post Intent d’enllumenar el Nadal, els comentaris han posat damunt la taula alguns temes que, aquests sí, tenen certa importància, i que excedeixen el mer debat estètic. S’ha parlat de l’eficiència energètica, del consumisme que s’exacerba en aquestes dates… temes que per ells sols mereixen ser tractats amb una major profunditat, però que necessiten d’opinions més qualificades que la de qui ara us escriu. Per cert, aprofite per convidar els entesos a participar.
Bé, i amb l’ànim de tancar aquest tema que no dóna per a més, i fent cas d’algun suggeriment, ací teniu quatre fotos “com cal”, segons la terminologia proposada per un anònim comentarista (quina mania en restar en l’anonimat!).
Les fotos corresponen al carrer Alacant, tot al llarg, on podem aprecie l’efecte del rastre amb totes les figuretes enceses. N’hi ha dues al carrer Nou, la primera amb els llums apagats i la segona encesos, però, donada la dificultat de fotografiar els breus moments en què s’encén l’enllumenat, espere que sapigueu disculpar la meua imperícia tècnica en la fotografia nocturna, ja que apareix certament desenfocada. Per cert, un incís: em dóna la impressió que la intermitència lumínica no respon a cap programació tècnica prèvia sinó a un deficient funcionament. De tota manera, desenfocada i tot, podeu constatar l’efecte dels llums tot al llarg del carrer.
Finalment, i aprofitant que el riu d’Albaida passa per davall del Pont Curt, he volgut afegir la pancarta reivindicativa penjada al Centre de Salut, reivindicació que tots el muntavernins de bona fe i millors accions compartim.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

La fotografia no es lo teu Lluïs. hara bona voluntat si que li posses

Joan Calvo ha dit...

Molt bon títol per a aquesta entrada del bloc. Per a aquells que no se n'han adonat busqueu una de les cançons valencianes de l'orquestra Zeppelin Band (posada unes quantes vegades estes festes a les Cides). La meua humil opinió des de l'illa pitiusa major (més coneguda per la "duquesa" o la Obregon com "Ibiza") és que l'enllumenat de Montaverner fa risa. Però risa de la bona. D'eixa que dius: "mira que som estalviadors a Montaverner!". M'hagués agradat vore el Papa sent rebut a València amb aquest enllumenat o fer una cursa nocturna de F1 a mitja vela. A vore si el PP pren exemple i amb els diners que no gastem en llum ens milloren la sanitat. I ja que estan, l'educació.
Com diria Font de Mora: "Mery Christmas !".

Colata ha dit...

Xe, Toni, supose que ara entens per què no m'he dedicat professionalment a la fotografia.

Xe, Joan: quina enveja escriure des de la Pitiüsa Major. Per cert, la primera cançó amb el títol "Que vinga la llum!" és una cançó popular de Bèlgida que va recollir Al Tall, i que quan actuaven a Montaverner (al cine d'estiu, per exemple), encenia les ires de la dreta governant (quan hi regnava Quilis i la UCD i uns suposats independents).
I tot perquè al disc la lletra, suavitzada per a passar la censura, deia "Que vinga, que vinga, que vinga la llum i que el senyor alcalde se'n vaja a... Panamà!"
Supose que no cal que us escriga ací quina expressió ben valenciana era la que substituïa el país centreamericà a la versió en directe del mític grup.

Anònim ha dit...

No visc a Montaverner, pero si els politics que desideixen en el ajuntament del poble, tenen vissió politica, segur que els diners del MONDOC que costará una pasta de fer, els destinarán al any que ve, per allumenament de les festes, que per lo menos la disfrutarán mes veïns.