Colata és aquell lloc on tornem cada any, en Montaverner, al bell mig de la Vall d'Albaida.
Però aquesta Colata virtual, aquest bloc, vol ser una visió de les coses des d'un altre punt de mira: perifèric, personal i escèptic.
Avant! Esteu convidats.

dimecres, 15 d’abril del 2009

I ja han passat les festes de Sant Blai 2009


Encara que enguany no he estat, com que hi ha reporters de categoria al poble, com el rector José A. Boix, un any més pot haver-hi una crònica de les Festes de Sant Blai 2009.
Els festers han sigut: Rafa Mollà Guarner (Capità), Luis Bravo Sanz (Alferis), Sebastián Granero Vidal i Guillermo García Bellvis (Acompanyants).
Els tres sacerdots que presidirem la processó van ser el rector, En José Andrés Boix, el vicari de Muro d'Alcoi En Rafael Fernández, i a qui m'haguera agradat saludar personalment, N'Enrique Sarneguet, que va ser rector de Montaverner als anys 1990-1995, del qual conserve en aquest bloc Colata una entrevista que vaig tindre el plaer de fer-li i que podeu llegir en Viure a l'estiu 1995.
De la festa d'enguany podeu saber-ne més al seu bloc La Font, i podeu contemplar l'extens reportatge fotogràfic que mossén Boix n'ha fet, i que ha tingut l'amabilitat de penjar públicament a Internet.
També podeu rellegir el ritual de la festa que vaig escriure anys enrere clicant ací.
Només anunciar-vos que també s'han fet públics els noms del festers per al proper 2010: Mateo Ferri Arias, Salva Ases Soler, Juan Antonio Granero Benavent i Vicent Santacatalina Juan.
No puc dir-vos amb quina alegria celebre que la Festa dels Fadrins continue amb la puixança que històricament ha demostrat la joventut muntavernina.
L'enhorabona als qui l'han feta realitat enguany i als qui enceten ara l’aventura.