Colata és aquell lloc on tornem cada any, en Montaverner, al bell mig de la Vall d'Albaida.
Però aquesta Colata virtual, aquest bloc, vol ser una visió de les coses des d'un altre punt de mira: perifèric, personal i escèptic.
Avant! Esteu convidats.

dijous, 29 d’octubre del 2009

Mapa de malalties cancerígenes i antenes de telefonia mòbil a Montaverner























Preocupació. Molta preocupació. Ja fa mesos que el veïnat de Montaverner està revoltat. El motiu: dues antenes, instal•lades a dues cèntriques finques, en l’encreuament del carrer Nou i del Mare de Déu de Loreto. La publicació del mapa, amb la distribució d’almenys 71 malalts i 45 morts a causa del càncer, en les rodalies de les antenes des de la seua instal•lació, ha disparat les alarmes entre la població. La metgessa de la localitat ha encetat un estudi epidemiològic, i l’ajuntament montaverní, ja ha contactat amb les companyies de telefonia mòbil implicades, per temptejar i, si s’escau, fer fora les esmentades antenes del nucli urbà. Per a recolzar el trasllat, els afectats ja han recollit més de 500 signatures.
De moment, els afectats, ja organitzats, tenen previst constituir-se en associació o integrar-se en la ja existent a l’Olleria.
S’hi dóna la circumstància que hi ha una tercera antena, situada al cementeri municipal, a uns 200 metres de les primeres vivendes del poble. El trasllat de les problemàtiques antenes comptaria amb una orografia favorable, ja que al Sud de l’estació de ferrocarril de Montaverner, hi ha una zona elevada, l’anomenat Altet de Cuenca.
Podeu ampliar la informació en el links que ofereix aquesta informació de Vilaweb Ontinyent.

1 comentari:

Joan ha dit...

A Benigànim també estem començant a lluitar contra una d'aquestes antenes: http://beniganimdigital.net/2009/11/22/veins-es-mobilitzen-contra-una-antena-de-telefonia-mobil/