Colata és aquell lloc on tornem cada any, en Montaverner, al bell mig de la Vall d'Albaida.
Però aquesta Colata virtual, aquest bloc, vol ser una visió de les coses des d'un altre punt de mira: perifèric, personal i escèptic.
Avant! Esteu convidats.

dilluns, 23 de novembre del 2009

Mon•doc existeix



Que és tant com dir “Montaverner existeix”.
Ho dic perquè aquest 2009 és l’any de la consolidació, i de quina manera!
I ja en van dos.
Els qui habitualment seguim els mitjans de comunicació ens n’adonem que aquells esdeveniments que no hi apareixen, senzillament no existeixen. I és ben greu quan ens n’adonem que els protagonistes –ja siguen persones, entitats o pobles– no ixen als papers (o als píxels de les pantalles), senzillament no tenen vida. O almenys, la resta del personal els ignora.
Si hem de jutjar així l’existència o no de Mon•doc, en aquesta segona edició, ho tenim ben clar: no sols viu, sinó que gaudeix d’una salut excel•lent.
No només se n’han fet ressò de la presentació que en van fer a l’IVAC Catherine Ulmer, la directora, Dani Estruch, el coordinador, i Pep Sanchis, el regidor de Cultura. Els comentaris hi ha sigut elogiosos. Mentre que la major part dels mitjans han tirat mà de les notes de premsa, i això ja significa molt en unes agendes tan enforfoguides, m’agradaria destacar el tractament tan favorable a l’esdeveniment, com li ha fet Daniel Borràs a El Mundo CVA (“Montaverner (también) existe”), o Xavier Aliaga a El País CV (“Montaverner: un pueblo de cine”). Al seguiment puntual que en fem des de Vilaweb Ontinyent, també cal esmentar en aquesta ocasió l’entrevista que al programa “Ficcionaris” , de Punt 2, li feren a Catherine, i que va ser emesa dissabte 21 pel migdia.
Montaverner jo ho crec que viu.
Especialment des de la finestra que Mon•doc li ha obert al món.