Colata és aquell lloc on tornem cada any, en Montaverner, al bell mig de la Vall d'Albaida.
Però aquesta Colata virtual, aquest bloc, vol ser una visió de les coses des d'un altre punt de mira: perifèric, personal i escèptic.
Avant! Esteu convidats.

dilluns, 25 d’abril del 2011

Reaccionem!


Si fa uns mesos us vaig donar notícia de l'excepcional llibret de Stéphane Hessel, Indigneu-vos!, que ha sigut en no-ficció el llibre més venut per Sant Jordi, sembla que s'està encetant un corrent d'opinió important en manifestar el rebuig que ens provoca la crisi financera, i sobretot que aquella gentola que l'ha provocada ara ens done les seues pseudosolucions, que no són altres que escanyar al qui res no té. L'abús del capitalisme dut a la màxima expressió.
Bé, no m'enrotlle més. Vaig a remarcar dues cosetes: la primera, que el passat 22 d'abril el diari Público va traure un especial del dia del llibre titulat "Literatura para pasar a la acción". Llegiu-lo: us donarà idees per a no conformar-vos amb la lamentació i el fatalisme que propugnen la dreta i els mitjans que els fan d'altaveus, eixos mateixos que intenten desprestigiar tot aquest moviment qualificant-lo com "de pamflet".
I vull a més destacar-vos-e un. El llibre col·lectiu "Reacciona. 10 razones por las que debes actuar frente a la crisis económica, política y social"
Amb pròleg de Hessel, els coautors (José Luis Sampedro, Javier Pérez de Albéniz, Javier López Facal, Carlos Martínez, Ignacio Escolar, Rosa María Artal, Àngels Martínez i Castells, Juan Torres López, Baltasar Garzón, Federico Mayor Zaragoza, i Lourdes Lucía) ens ofereixen deu respostes amb una idea comuna: la necessitat de prendre postura i d'actuar, ja que encara n'hi ha esperança. N'hi ha solucions.
I ben bé podem començar amb el nostre vot de progrés a les eleccions locals i autonòmiques.