Colata és aquell lloc on tornem cada any, en Montaverner, al bell mig de la Vall d'Albaida.
Però aquesta Colata virtual, aquest bloc, vol ser una visió de les coses des d'un altre punt de mira: perifèric, personal i escèptic.
Avant! Esteu convidats.

dijous, 30 d’agost del 2007

La filà Taverners participa per primera vegada a les festes de moros i cristians de Montaverner





















Montaverner ja està celebrant les festes patronals i de moros i cristians 2007. Si la proclamació de la regina, Myriam Juan, va estar passada per aigua el dissabte 25, l’entrada de moros i cristians va lluir en tot el seu esplendor. La filà cristiana Taverners ja hi ha participat plenament enguany en la festa. A l’entrada només cal destacar que Vicent Andrés, de la filà Conqueridors, va caure de cap de dalt del cavall, per sort sense major conseqüència.
Amb la proclamació de la regina, el passat 25 d’agost, començaven oficialment les festes patronals de Montaverner, que té com acte destacable dilluns 27 el trasllat de la Mare de Déu de Loreto, des de l’ermita de Colata fins el poble, on va rebre la tradicional ofrena de flors.
Les festes patronals dediquen, amb misses i processons, dimecres a la Mare de Déu de Loreto, dijous al Crist de la Paciència i divendres als sants patrons Sant Joan i Sant Jaume. I totes les nits hi ha revetles, enguany amb les orquestres Jamaica, Titànic, Mundial, The Master’s Show Band i Antàrtida.
El mateix dilluns 27, la Nit de l’Olla dóna el tret d’eixida als actes festers de moros i cristians, que té com acte àlgid l’entrada, celebrada el dimarts 28. Malauradament cal ressenyar que hi va haver un incident, en precipitar-se de cap des del cavall que muntava el conqueridor Vicent Andrés, uns metres abans de la tribuna, i que va ser traslladat a l’hospital per fer-li les proves pertinents i descartar lesions de gravetat. L’incident va provocar una certa retenció en el transcurs de la desfilada, que va recuperar el seu ritme tot seguit.
Els carrers d’Alacant, Nou i Sant Joan i Sant Jaume van vibrar amb l’entrada, on van lluir les comparses cristianes Conqueridors, Cides, Taverners i Boniquets, que enguany no ha pogut comptar per al seu XXX aniversari amb el seu membre Rogelio Garcia Vidal, finat recentment. També hi van desfilar, pel bàndol moro, les filaes Al-Zaraques, Morotunos, Mores Tuareg, Moros Tuareg i Buila.Dimecres hi van realitzar la diana de gala, i dijous 30 les ambaixades i la disparada de trabucs. Als moros i cristians només els resta com acte més destacable la retreta, que omplirà de bon humor la mitjanit de divendres 31 d’agost. I amb l’orquestra Antàrtida es donaran per acabades les celebracions festives d’aquest 2007 a Montaverner.