Colata és aquell lloc on tornem cada any, en Montaverner, al bell mig de la Vall d'Albaida.
Però aquesta Colata virtual, aquest bloc, vol ser una visió de les coses des d'un altre punt de mira: perifèric, personal i escèptic.
Avant! Esteu convidats.

dimecres, 23 de gener del 2008

‘La V@ll en Xarxa’ vuit anys després

Lluís M. Segrelles

Remenava jo els antics arxius de les meues col•laboracions que, sota el títol de ‘La V@ll en Xarxa’, vaig publicar a cavall dels anys 2000 i 2001 i alhora a Internet en Vilaweb Ontinyent i en paper a la revista Crònica, i m’han vingut al cap bones vibracions, i algunes reflexions d’aquell temps, del d’ara i del camí recorregut. Sense ànim d’ésser-ne exhaustiu, us comente alguna coseta.
A banda de la nostàlgia que envaeix en recordar la gestació d’aquell experiment, la veritat és que el moment era diferent a l’actual, però hi ha coses que no han canviat tant, o almenys no tant com caldria.
Si en els anys 2000 i 2001 Internet a la Vall d’Albaida quasi era un miratge, amb línies telefòniques obsoletes, a hores d’ara, a principis de 2008 han millorat les connexions, ja que a quasi tots els pobles podem comptar amb banda ampla, i sé que els qui no en gaudeixen, com l’amic Àngel a Benicolet, o d’altres companys a Montitxelvo, se’ls estaran menjant els dimonis, i amb raó. No n’hi ha dret que ací els polítics i les empreses telefòniques ens inunden amb promeses, electorals uns i tarifàries els altres, i la realitat rural siga una altra ben pitjor.
Lamentablement, a la comarca on la cosa no ha avançat massa, per als anys transcorreguts, és en els continguts, en el seriós i continu esforç de manteniment de pàgines web, tant de particulars, com empreses com d’institucions.
Per això, a banda de tornar a penjar íntegrament aquella ‘La V@ll en Xarxa’ dels inicis d’Internet a la casa nostra, m’he proposat, amb els avantatges que em dóna el bloc Colata, d’anar actualitzant aquelles dades i parlar-ne de les novetats que observe.
Això sí, xino xano, amb un poquet de paciència em podreu seguir.

1 comentari:

DE TOT UN POQUET ha dit...

Així és xiquet... els que no tenim la connexió ràpida, com diu mo´ssén Gàlim, encara tenim més mèrit en tot açò de la xarxa