Colata és aquell lloc on tornem cada any, en Montaverner, al bell mig de la Vall d'Albaida.
Però aquesta Colata virtual, aquest bloc, vol ser una visió de les coses des d'un altre punt de mira: perifèric, personal i escèptic.
Avant! Esteu convidats.

dijous, 28 de febrer del 2008

Conyable





És a dir, “susceptible d’ésser motiu de conya”. La paraulota no existeix. Que em perdonen els puristes. Però no em direu que amb tanta verborrea i loquacitat mútuament llançada entre els partits i suportada sofridament pels hipotètics votants, a l’alçada que estem, i en un estat presumptament democràtic podrem fer-ne conya, no només dels excessos, sinó també del que hem aplegat a considerar normal en qualsevol campanya electoral: els eslògans, per exemple.
A falta de programes i de debats, sempre podem plorar. No em direu que els simulacres de debats, realment monòlegs successius i, en un estat no presidencialista (que no estem en els EUA!), “aconseguits” després de 15 anys, no són per a plorar. La salut democràtica del país és preocupant, no així per als qui creuen que tot es redueix a anar a votar cada quatre anys. Com agranen cap al bipartidisme, sense gens de vergonya.
Doncs bé, anem per feina: sempre m’ha agradat, com a eina per desmitificar els anuncis publicitaris, fer-ne conya, traure’ls punta, canviar textos i fotos, alterar-ho parcialment. I com a recurs, els cartells i eslògans polítics, en què es gasten autèntiques milionades, no pot ser-ne una excepció. És més, són un filó.
Mireu els segons eslògans peperos i sociates de la present campanya. El PP, junt al careto del presidenciable Rajoy, afig “Con cabeza y corazón”. Si ho alterem malèvolament pot quedar, en el nostre joc, com “Con coraza y cabezón”, eslògan que resumeix molt millor les tendències guerreres, així com l’obstinació empedreïda de què fa gala aquesta formació, encara que hi haja sentències judicials que els contradiguen.
Els socialistes amb allò de “Vota amb totes les teues forces” sembla que vénen d’una situació d’insofrible restrenyiment. Al cap i a la fi, si poses molta força pots estripar la papereta i que te la declaren nul•la, que no deixa de ser un resultat no buscat.
La candidatura del Bloc+Iniciativa+Verds ha preferit centrar la seua campanya en la figura, prou coneguda segons les enquestes que ens unflen el cap aquests dies, de la candidata Isaura Navarro. Un poc d’imaginació en les icones vindria bé, com sí que han sabut fer a les falques publicitàries, on la música de Miquel Gil marca la diferència amb tot l’embalum de la resta de formacions sense representació parlamentària.
Ara que, amb poca pela, pocs miracles.

1 comentari:

DE TOT UN POQUET ha dit...

Este migdia, a laSexta o Tele5 (no ho recorde) han canviat l'eslogan del PP per "NO CABEMOS TODOS"... és clar que des del centre és el quwe veuen...