Colata és aquell lloc on tornem cada any, en Montaverner, al bell mig de la Vall d'Albaida.
Però aquesta Colata virtual, aquest bloc, vol ser una visió de les coses des d'un altre punt de mira: perifèric, personal i escèptic.
Avant! Esteu convidats.

dilluns, 26 de maig del 2008

Agullent dóna el do de pit amb la XVIII Diada Musical de la Vall d’Albaida





Trenta-sis bandes de música valldalbaidines i més de mil tres-cents músics hi van posar el sentiment i la cultura. El nombrós públic d’Agullent i les rodalies els va encoratjar.
Un any més, un acte d’afirmació musical i comarcal, capdavanter, que ha sigut imitat per altres comarques, va tindre un poble receptiu i una organització impecable.
S’ha notat molt la bona sintonia a l’hora de treballar entre l’amfitriona Agrupació Musical i l’ajuntament agullentí, amb Juan Ant. Martínez i Jesús Pla respectivament al capdavant. I no cal deixar de banda el suport efectiu de l’AMPA del CEIP Sant Vicent Ferrer i de la Junta de Festes, que van ajudar humanament en el desenvolupament amb èxit dels actes
L’oratge, entre ullades de sol de tronada i nuvolades ben fosques, s’hi va comportar. Els actors s’ho mereixien, almenys perquè es veiés el treball que tot l’equip humà de la junta agullentina ha estat preparant silenciosament, però de manera ben efectiva. Ja ho crec. L’enhorabona, merescuda.
I les “autoritats”? Doncs, de tot.
La principal mancança, l’absència de l’alcaldessa d’Ontinyent. No pot faltar a un esdeveniment en què la capital de la Vall s’ha de notar, i no només perquè hi haja tres bandes participants de la seua ciutat. Tampoc tenen excusa ni els alcaldes ni alcaldesses de la Pobla del Duc, d’Alfarrasí, de Montaverner (encara que sí que hi va acudir el tinent d’alcalde pel Compromís Josep Sanchis), ni de Castelló de Rugat, Salem, el Ràfol, Aielo de Malferit, Bocairent, Atzeneta,... Tampoc és de rebut que el conseller de cultura de la Mancomunitat acabe la seua feina quan passen les bandes del seu poble, de Benigànim. I les cares de pomes agres del president comarcal? Potser era degut a què les seues convocatòries aplegaren per fax dijous a les alcaldies? Nou en la plaça (per com és de desconegut fins i tot en les files del PP en l’àmbit valldalbaidí) era el diputat Máximo Caturla.
Açò va contrastar amb l’assistència dels incombustibles alcaldes d’Albaida, Bellús, Beniatjar, Benicolet, Benigànim, Fontanars dels Alforins, Montitxelvo,el Palomar, l’Olleria, Otos i Quatretonda. També hi era l’alcaldessa de Guadasséquies i regidors d’Alfarrasí, Benissoda i Montaverner. De tots els colors, com així és de plural la societat de la Vall.
I per part de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana? Doncs ja fa temps que trobem a faltar una presència de major rang, i això que l’albaidí Ximo Soler va representar la Junta Directiva ben dignament. Bé és cert que el secretari general, Alfred Escalera, que n’és un assidu de la nostra Diada Musical enguany estava a Colòmbia, però que el president, sr. Almeria, es deixara caure per la Vall Blanca alguna vegada no vindria malament. La Junta comarcal, amb Joan Chàfer davant, hi vam complir.
I pel que fa als mitjans de comunicació? Doncs el tractament més digne l’han fet Ràdio Ontinyent i Vilaweb Ontinyent. També la revista Música i Poble se n’ocuparà extensament. Trobem a faltar aqueix Canal 9 que paguem entre tots però que només té ulls, o siga càmeres, per a aigües alienes i desgràcies pròpies. Incloem-hi en aquest darrer aspecte Fórmules 1 i America’s Cup.
Doncs això: molta festa, molta i bona música i molta Vall d’Albaida.
I ara, a posar els motors de la música en marxa per a l’any vinent. Per cert, on serà?