Colata és aquell lloc on tornem cada any, en Montaverner, al bell mig de la Vall d'Albaida.
Però aquesta Colata virtual, aquest bloc, vol ser una visió de les coses des d'un altre punt de mira: perifèric, personal i escèptic.
Avant! Esteu convidats.

dilluns, 22 de setembre del 2008

Confusió “opositoral”


Montaverner, el seu ajuntament i les seues associacions, estan patint de manera reiterada una tàctica vella, arnada, que consisteix en pontejar els representants legalment elegits. Almenys, de manera ben ostentosa, el PP encapçalat per Miguel Pastor ho ha fet ja un parell de vegades: una en l’anterior legislatura, i l’altra, ara.
M’estic referint, en aquesta ocasió, a la visita d’ell i d’un altre membre del Club de Futbol, de la seua corda, Antonio Carbó, a Diputació. La finalitat, fer-se la foto i donar la impressió que qui “aconsegueix” les coses, en aquest cas l’anunci de la gespa artificial per al camp de futbol de “La Cava”, és el PP. Crec que pateixen un greu atac de “confusió opositoral”, precisament ell que veu la biga en el govern municipal i qualifica la situació de “confusió governamental”.
La cosa, que podia quedar com una “pillaeta” política de qui vol obtindre rèdits d’allò que no ha gestionat, és més greu, es converteix en una autèntica deslleialtat institucional, en arrogar-se una representació que no tenen. Perquè els qui s’han mogut per les vies corresponents, en aquest cas l’anterior equip de govern i l’alcaldessa, esperaven la resposta per la via administrativa corresponent.
Quan parle de deslleialtat, ho dic perquè els representants legals, l’alcaldessa i el president del club de futbol, sembla ser que desconeixien aquesta reunió.
Com podríeu qualificar aquest comportament pel PP muntaverní?
Trampós?
És com si demanes una subvenció a qualsevol organisme, i li contesten al teu veí.
Ho considereu normal?
Naturalment, d’aquesta tàctica també n’és responsable una institució decimonònica com la Diputació, un autèntic forat negre fet a posta per “col•locar” una garbera de suposats assessors, com l’ex alcalde d’Agullent, presumpte assessor de la Vall d’Albaida (aviats anem!), dedicats als seus partits, i no a la cosa pública.
A més, les dues vegades, en l’anterior legislatura i ara en aquesta, han posat en marxa, sense cap vergonya, tota la maquinària propagandística del gabinet de premsa.
Per altra banda, el PSOE local, en boca de la seua alcaldessa mostra la rabinada de considerar-se menystinguda, ja que abans Giner i ara Rus no han considerat oportú rebre encara la primera autoritat municipal. Un partit de dretes que pensara pel poble faria tot el possible per estendre ponts entre els seus representants a l’ens provincial i el poble de Montaverner. I haurien de plantar cara als seus superiors per tal que el poble se sentira escoltat.
Però clar, segurament no saben fer oposició si no criden el seu cosí de Zumosol amb seu al palau de la Batlia.
Una solució a tant de trampeig i victimismes mutus està en la dissolució d’un organisme obsolet que referma una distribució territorial, la província, que tant ens perjudica al poble valencià.
Les comarques, amb recursos i autonomia econòmica i política, serien un punt de decisió més proper i més just. I això a la Vall d’Albaida ho veiem com ben natural.
Una altra cosa és que PP i PSOE, ai!, realment vulguen la comarcalització, acostar el poder al poble.