Colata és aquell lloc on tornem cada any, en Montaverner, al bell mig de la Vall d'Albaida.
Però aquesta Colata virtual, aquest bloc, vol ser una visió de les coses des d'un altre punt de mira: perifèric, personal i escèptic.
Avant! Esteu convidats.

dimarts, 9 de setembre del 2008

Punt i coma

I no punt i a banda, ni punt i seguit. El que vull dir és que en l’afer de la presumpta moció de censura, la cosa continuarà. I a no tardar. Entre altres coses perquè l’ajuntament no pot continuar així.
En la retreta alguna filà ja se’n feia ressò malhumorat dels esdeveniments, com no podia ser d’altra manera.
Hui, 9 de setembre de 2008 la premsa ha parlat del poble. I ja us podeu imaginar per què.
Levante-EMV parla d’avortament (“El desacuerdo entre el PP i el ex edil del PSOE aborta la moción de censura en Montaverner”). Las Provincias ho titula així: “Un ex concejal del PSPV rechaza la alcaldía de Montaverner que le ofrecía el PP”. El Mundo CVA, categòric, afirma que “El concejal díscolo del PSPV en Montaverner rectifica y frena una moción de censura con el PP”.
Totes les informacions (o presumptes informacions, per ser exactes) tenen un mateix origen: el pamflet del PP repartit aquest dies pel poble. Sense el blau falange de fons i amb lletra roja, per si de cas cau algun despistat. I en paper setinat, com es fa en les grans promocions comercials.
Supose que ja rebran la contestació política que es mereixen, i a no molt tardar. Només un primer incís: sols parlen de vots, de qui governa, i en quines xifres, però de forment ni un gra. On estan les seues propostes? Ni una ni mitja: només “lleva’t que jo em pose”. No fan cap crítica constructiva. Si se suposa que volen governar, primer hauran de tindre el que legalment els fa falta, és a dir, majoria suficient en la casa de la vila, i, també, concretar què volen fer amb el suposat govern.
Curiosament, en la seua malaltissa fixació, a qui més ataquen és al regidor de Compromís per Montaverner. Igual és que des de ben enjorn, abans de les eleccions, amb el seu llenguatge ja desqualificaven aquesta opció: “extremistes, etc”. Ara li diuen, i sense cometes, “dictador” a Pep per presentar mocions amb caràcter d’urgència. Precisament el que fa CpM és usar un mecanisme que legalment permet aportar propostes de govern sense estar en el govern. I ells? Res de res, una nul·la oposició.
Tanta malícia (“malícsia”, com ens agrada dir als muntavernins) només pot vindre perquè CpM té les idees ben claretes de qui ha de governar i amb quins paràmetres. I el PP local navega ben lluny de la bona voluntat i de les idees de progrés.
Ara, d’una formació decidida a saltar-se quan els convé el pacte antitransfuguisme, que ells van signar tan pomposament, què podem esperar la ciutadania? Això: “arrancà de burro, parà de rossí”.
De la premsa i les realitats que construeixen o s’inventen en parlarem en un altre post, si us sembla.

3 comentaris:

Muntaverni ha dit...

Hola buenas, antes que nada darte la enhorabuena por este Flog que usted dice que es para la gente de Montaverner, q va q va es para la gente de izquierdas mejor dicho. Yo no sabia nada de este flog, hace poco me informaron de su existencia, y que podía encontrar en el, y vaya que no me han defraudado…
Empezando por comentar el post le digo que yo también estoy de acuerdo con que el ayuntamiento no puede continuar así, pero el cambio que desearía yo no es el mismo que desea usted. Con lo mencionado sobre el panfleto del Partido Popular, como no sabe que criticar empieza a decir que si el azul falange, que si la letra en rojo o el tipo de papel no se pero me parece un comentario un poco infantil y fuera de contexto, pero cada uno es libre de opinar. Al PP ya recibido la respuesta mediante otro panfleto que por lo que observado, tanto cambio que queréis en el ayuntamiento y solo os dedicáis a criticar al Partido Popular ya su forma de trabajar. Tan informado que quiere estar usted, no sabe las idees o propuestas que tiene el Partido Popular en mente, por la información que tengo yo a mi disposición me gustaría informa que el PP estando en la oposición esta buscando todas las ayudas posibles para el pueblo; por ejemplo el campo de césped artificial “El Piver”, la subvención para el colegio Doctor Espulgues… y muchas otras propuestas las cuales Pepe a decidido negarse y decir que son absurdas. También me gustar decir por ultimo que Pepe a tenido el gobierno del ayuntamiento en sus manos y que hubiera podido echar al PSOE de su “sillón” y así se aclararía toda la “mierda”-perdon por la palabra pero es la palabra mas apropiada-que habrá dentro del ayuntamiento.

Por ultimo, terminaré como usted con un dicho popular sobre los supuestos rumores que mencionáis, el dicho dice así:”Cuando el rió suena, agua lleva”

Colata ha dit...

Hola, Muntaverní:

Només alguna puntualització. Un bloc, i el meu Colata ho és, és per definició "personal". Això significa que el seu disseny, les opinions i informacions són decidides per l'autor. Vull dir, que el que apareix s'ho ha treballat qui ara escriu.
M'alegre que gent de tota mena, ideològicament parlant, puga dir la seua en el més absolut respecte, que d'això es tracta: de fer filosofia i pràctica democràtica. I millorar, des del debat lliure i responsable, Montaverner.
No obstant, especialment en les opinions, evidentment, el que expresse són les meues reflexions personals, i que poden coincidir més o menys amb les dels grups en què participe. Només pretenc aportar la meua visió, que evidentment ha de ser ben crítica. I, si te n'adones, el que critique són els fets, no mai atacs personals.
Res mes, a participar.

Colata ha dit...

Ah, per cert. No pretenc conéixer les idees que tal persona o grup té "en ment". Si es tracta de fer propostes per al poble, s'hauran de fer públiques, no creus?
Encara no tenim el dot de l'adivinació.