Colata és aquell lloc on tornem cada any, en Montaverner, al bell mig de la Vall d'Albaida.
Però aquesta Colata virtual, aquest bloc, vol ser una visió de les coses des d'un altre punt de mira: perifèric, personal i escèptic.
Avant! Esteu convidats.

dissabte, 10 de gener del 2009

Molt de fred, prou de gel i poca neu



Així podríem resumir els darrers esdeveniments meteorològics que han afectat Montaverner. Des del dimecres 7 de gener el fred ha sigut intensíssim, i no només per les nits i per les matinades, sinó al ple del dia, especialment quan el sol no lluïa. El fi mull-mull es convertia per moments en volàtils volvetes de neu.
La matinada del dijous 8 de gener la gelada ha sigut colossal. De fet, ha emblanquinat més que la nevada que va tindre lloc la matinada següent, el divendres 9. La neu només ha quedat en algunes margenades en fer-se de dia, en les plaques solars de les teulades del polígon, i de manera molt minsa a la mitja taronja de l’església, i poc més. Cap complicació hi ha hagut en camins i carreteres.
D’aquesta gelada i de la lleu nevada, ací us he penjat algunes imatges. Veureu que també n’hi he inclòs alguna d’Alfarrasí, perquè us en feu una idea millor.
A pocs quilòmetres, com ara a Benigànim, la Pobla del Duc, Llutxent o Benicolet la neu ha tingut una major presència.
Avisen que aquest cap de setmana pot ser també complicat. En tot cas us he posat, i des de fa uns dies encapçalant la columna de la dreta, per si ho necessiteu, alguns links amb informació actualitzada de l’oratge.
De res.