Colata és aquell lloc on tornem cada any, en Montaverner, al bell mig de la Vall d'Albaida.
Però aquesta Colata virtual, aquest bloc, vol ser una visió de les coses des d'un altre punt de mira: perifèric, personal i escèptic.
Avant! Esteu convidats.

dijous, 5 de febrer del 2009

Un paronet necessari



Ja heu notat que no he pogut actualitzar Colata com a mi m’agrada. El motiu ara el sabreu: estava preparant a consciència l’inici del curs “Formació bàsica en didàctica i recursos per als aularis agrupats”. En altres paraules, i tal com apareix a la notícia de Vilaweb Ontinyent, ajudar al professorat de les escoles rurals de la Vall a crear els seus propis blocs educatius. I, el que és més important, a veure si aconseguim generar una xarxa estable i col•laborativa de blocs educatius a la comarca.
Jo, de moment he posat les ferramentes i porte endavant la formació presencial de la trentena d’inscrits. Tot un èxit en temps de dispersió en una comarca tan allargassada com la nostra, i tan mancada d’una decidida cohesió a tots els àmbits.
Per això he creat el Bloc dels CRAs de la Vall d’Albaida, on el professorat anirà actualitzant els blocs educatius que vagen generant des de cada Col•legi Rural Agrupat i des de cada poble. I també el bloc del Curs de blocs educatius.
La llavoreta està plantada, ara la implicació del professorat, molt interessat en aquestes tecnologies, ens dirà si podem posar escoles i pobles de la Vall en el Món, o continuarem perduts entre la Serra Grossa i el Benicadell.
Les bones vibracions, de moment, es noten, i són ben intenses.
Espere que m’hàgeu perdonat la tardança.