Colata és aquell lloc on tornem cada any, en Montaverner, al bell mig de la Vall d'Albaida.
Però aquesta Colata virtual, aquest bloc, vol ser una visió de les coses des d'un altre punt de mira: perifèric, personal i escèptic.
Avant! Esteu convidats.

dissabte, 26 de setembre del 2009

De músics i espavilats


Estupefacte. Estupefacte em vaig quedar en contemplar de bon matí la portada de l’edició intercomarcal del diari Levante-EMV de dijous 24 de setembre.
Que un individu —ajustador o interventor, segons la versió periodística a què ens agarrem — haja arramblat els guanys d’aquest estiu de la BIM d’Alfarrasí, tan necessaris per dur endavant les activitats de la societat musical per a tot un any... rebolica l’estómac del més trempat. No entraré en més detalls, perquè els podeu seguir pels diaris Levante-EMV (1 i 2), i Las Provincias (1), però només vull donar als directius, al seu president Sergi Martí, i a tots els músics la meua més sentida solidaritat. També podeu am,pliar-ho al web de l’entitat en l’apartat Tocata i fuga.
Ara, de segur que la loteria de Nadal que ja estan venent (juguen al número 01840, any de la fundació de la banda) els durà sort.

No puc llevar-m’ho del cap, però amb tots aquests ingredients (banda de música, espavilat, la Casa Blanca o puticlub camí de l’Olleria...), el mestre Josep Requena ens hauria delitat , tan respectuós com ell era, amb uns versets antològics per a l’ambaixada humorística del darrer dia de les festes alfarrasineres. O, fins i tot, per a un sainet.
Per cert, per a quan l’ajuntament d’Alfarrasí es posa les piles i publica els escrits del mestre Requena? Que l’IEVA ja fa anys els va proposar d’incloure a la seua col•lecció “Homenatges”... Seria tot un encert, perquè l’home s’ho mereix de totes totes i perquè tots els valldalbaidins en puguem gaudir.