Colata és aquell lloc on tornem cada any, en Montaverner, al bell mig de la Vall d'Albaida.
Però aquesta Colata virtual, aquest bloc, vol ser una visió de les coses des d'un altre punt de mira: perifèric, personal i escèptic.
Avant! Esteu convidats.

dimecres, 8 de setembre del 2010

Ens cremen el cor

Ho han tornat a fer. Els inconscients, els desastrats... o els fillsdeputes. Hui, quan he vist la magnitud del desastre, quasi segurament provocat, se m'ha remogut la memòria d'aquells dies nefasts de 1994, quan la Vall d'Albaida va cremar pels quatre costats, i quan la ciutadania donàrem el millor per ajudar a sufiocar el foc.
Ara no hi ha paraules, només un dolor profund, que créiem somort, però que la realitat del desficaci ens ha remogut.
I les explicacions ens les hauran de donar, però en les Corts valencianes, sisplau.
Ens hauran de dir quin sistema de protecció tenim els valencians i els valldalbaidins, perquè els efectius contra incendis han "desembarcat" a migdia a Bocairent, precisament quan ha amanegut Camps, i no cinc hores abans, en fer-se de dia, que segurament era quan podria haver-se controlat millor el cremat.
Els piròmans, que responguen davant la justícia.
I els governants, que responguen a les Corts, davant els representants dels valencians, i que contesten les preguntes. No vull que ho facen davant les dòcils càmeres i micros dels mitjans de la seua corda, aqueixos mateixos mitjans que no els incomoden.
Mireu algunes fotos des del pantà de Bellús i des de l'Olleria.