Colata és aquell lloc on tornem cada any, en Montaverner, al bell mig de la Vall d'Albaida.
Però aquesta Colata virtual, aquest bloc, vol ser una visió de les coses des d'un altre punt de mira: perifèric, personal i escèptic.
Avant! Esteu convidats.

dissabte, 18 de setembre del 2010

Roda la mola, un documental sobre l'escola en valencià


Reproduïsc ací l'e-mail que m'han passat, i que no dubte que serà també del vostre interés:


"Salut bona gent!


Us reenviem un correu que ens han enviat les companyes de Tramuntana Produccions i pensem que us pot interessar. Donem-li entre tots la difussió que mereix.

Un abraç!




Hola a totes i a tots,

Roda la mola. Un documental sobre l'escola en valencià comença a ser una realitat. Encara no està clar quan es presentarà el documental o quan es faran les primeres projeccions, però de moment ja podeu veure el tràiler.

A més a més, al blog del documental trobareu informació sobre el documental, enllaços, notícies relacionades amb l'escola en valencià i l'agenda de presentacions, entre altres coses. L'anirem actualitzant només sapiguem més coses!



Ací teniu un poquet més sobre el documental:

“Roda la mola,
Peret se’n va a escola.
Roda el molí,
Peret ja està ací!”

Cançó popular valenciana


Com una mola que gira poc a poc però sense descans, molta gent treballa al País Valencià per construir una escola valenciana i de qualitat. I és que aprendre en valencià no és simplement anar a l’escola. Després de més de vint-i-cinc anys de la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià, l’escolarització en la llengua pròpia del país representa només el vint-i-cinc per cent del total. Cada dia més mares i pares volen escolaritzar als seus fills en valencià, però l’oferta de places no està a l’alçada de la demanda. Un fet que mostra la falta de normalització del valencià a l’escola, i a la societat valenciana.

Des de l’escola ha sorgit un moviment cívic característic. Cada any milers de persones ixen al carrer durant les Trobades d’Escoles en Valencià per reivindicar el dret a tindre una educació en valencià i de qualitat. Cada any les diferents Escoles d’Estiu valencianes treballen per una renovació pedagògica. Cada setmana xicotets grups de mestres treballen fora d’hores a les aules per compartir experiències i formació. Després de tants anys i tantes traves, mestres i pares continuen lluitant per la normalització del valencià a l’escola i per prestigiar-lo al carrer.

L’escola en valencià va començar sent una lluita, i hui en dia encara ho és.

Roda la mola vol mostrar aquest món d’il·lusió i lluita que envolta l’escola en valencià de la mà d’aquelles persones que el fan possible.


Salut i que correga per la Xarxa!"

mr

http://www.rodalamola.wordpress.com/