Colata és aquell lloc on tornem cada any, en Montaverner, al bell mig de la Vall d'Albaida.
Però aquesta Colata virtual, aquest bloc, vol ser una visió de les coses des d'un altre punt de mira: perifèric, personal i escèptic.
Avant! Esteu convidats.

divendres, 17 d’agost del 2007

12 d’agost de 2007



Hem descansat com no ho féiem els darrers dies, amb son acumulada.
El desdejuni, de 6:30 a 10 hores. Nosaltres baixem a les 9, i el menjador ja està mig buit.
Hui hem decidit fer poc de cotxe i passejar pels llacs dels voltants. Llacs amb les vores privatitzades, amb molta gent. Faalk See és el primer. A una església celebren la missa vestits de tirolesos.
Enfilem cap a Fellach. Fotos i monuments als soldats del poble caiguts en la Primera Guerra Mundial.
Continuem cap a la capital de Caríntia o Kärnten, Klagenfurt. Tot prou desert, però els senyals ens diuen coses: a l’entrada dels pobles, una creu amb els horaris de missa, un muntó de pannells supermoderns on, junt a anuncis publicitaris comercials, apareix la propaganda pura i dura: Geörg Haider, l’ultradretà que governa aquesta Caríntia amb el cinquanta i tant per cent dels vots, s’hi publicita descaradament, i no són eleccions. Només a Klagenfurt hi ha retocs suaus, amb pintades als ulls que volen fer demoníac el personatge, sobre els cristalls que cobreixen els cartells. Només a la ciutat s’hi veu una certa contestació.
Cap a les 4 de la vesprada la ciutat recobra vida, i decidim deixar-la, en busca del wi-fi frei perdut, cap a Feldkichen, on una pàgina web d’internet assegura que hi ha un espai públic gratuït. Al Zentrum, prop de l’oficina d’informació turística, de la Casa de la Cultura i de la plaça central, en detectem primer una i després una altra, però són limitades o nul·les i noens permeten penjar res.
Continuem penjats sense penjar res a internet, benvolguts lectors. Ho continuarem intentant.
De tornada, comprem a un Spar obert en diumenge, la cadena de supermercats més estesa, junt a Bulli.
Tornem a casa, dic a l’hotel, sopem i baixem l’àpat.
I ara escric aquest post per al bloc que no sé si podré penjar demà. Jo, de tota manera duré la llista de llocs amb internet lliure i el portàtil.
A veure si hi ha sort demà a la ciutat de Mozart.