Colata és aquell lloc on tornem cada any, en Montaverner, al bell mig de la Vall d'Albaida.
Però aquesta Colata virtual, aquest bloc, vol ser una visió de les coses des d'un altre punt de mira: perifèric, personal i escèptic.
Avant! Esteu convidats.

dijous, 21 de febrer del 2008

Ja està ací





Per fi, la llarguíiiiiisssssiiiimmmmaaaa precampanya que hem patit acaba, després de quatre anys. Aquesta mitjanit comença, però, la campanya electoral pròpiament dita, en la qual ja ens podran demanar el vot. Un formalisme legal que costa d’entendre.
Més que entrar a veure què diuen aquells que ha dit aquell o aquella o aquella altra... parem hui atenció als eslògans que ens proposen.
Els del PP diuen, només en castellà (si algú té una mostra en roman valensiano, que me la passe), “Ideas claras”. Home, no feia falta córrer massa per veure les obvietats, però si no tenen idees, igual l’eslògan és per a tapar un rerefons buit. No és el cas: estic convençut que en tenen, i fixes a més a més. Una altra cosa és que les suposades idees apareguen o no al programa (com el transvassament d’aigua de l’Ebre), però oralment, amb paraules que s’enduu el vent, els ppvalencians ho juraran i perjuraran. No així els pparagonesos, ni el PPprograma. D’altres idees que intuïm que tenen, amb els seus fets (no amb els fets que diuen que fan) més que amb les seues paraules els coneixerem.
Per la seua banda el PSOE ha preferit, majoritàriament en castellà, encara que he vist dos tanques en la nostra llengua, una retafila d’eslògans variats, més concrets, que tenen un subtítol comú: “Motius per a creure”. Redell! La confrontació amb l’Església els ha fet que ara se’n passen al terreny de les creences, com si amb la gestió de les coses terrenals d’aquestes terres estatals no hi haguera prou. Trobe a faltar que insistisquen més en les raons i no tant en les opinions. Perquè creure en alguna cosa, o sobretot en algunes persones és difícil de creure.
I finalment la frase que ens proposa la coalició Bloc+Iniciativa+Verds, “Units som més”, reforçada per la icona de la suma és obvi. Ara falta saber si, a més de ser-ne més, podem ser-ne prou, en quantitat suficient, per a ser-hi. I vull traure-li ferro als hipotètics resultats del proper 9 de març, perquè aquesta convocatòria ens ha enxampat un poc prompte per guarir les ferides recents. L’important és la línia encetada, perquè la prova de foc serà a les properes autonòmiques, sens dubte.

1 comentari:

DE TOT UN POQUET ha dit...

Completament d'acord amb tot el que dius: i a vore si hi arribem...