Colata és aquell lloc on tornem cada any, en Montaverner, al bell mig de la Vall d'Albaida.
Però aquesta Colata virtual, aquest bloc, vol ser una visió de les coses des d'un altre punt de mira: perifèric, personal i escèptic.
Avant! Esteu convidats.

dijous, 3 d’abril del 2008

Tanatoris animals i rèptils en l’autopista



Açò que pot semblar-vos surrealista no és altra cosa que dues de les pseudoinformacions amb què Canal 9 ens ha delectat aquest migdia 2 d’abril: uns tanatoris i crematoris per animals a Múrcia, i un aligator de tres metres que passeja per una autopista a la Florida. També han opinat sobre la moció de censura non nata a Arrasate-Mondragon.
Com podeu comprovar, totes tres, d’un interés extraordinari per a les valencianes i els valencians, amb un concepte sobre l’interés informatiu dels esdeveniments de major proximitat que costa d’entendre a qualsevol persona amb un dit de cervell. Textos i imatges que no superarien els deu segons, i estarien relegats al bagul de les anècdotes són la “informació” que hui han decidit que ens hem d’engolir. Algú em retraurà que perquè vull. I té raó, però el puntet masoquista l’he de complir. Ho sent.
Si m’apureu molt, la fallida moció de censura contra l’alcaldessa d’ANV d’aquella localitat basca, per proximitat mental, o afectiva, podria figurar en una secció al costat de les mesures contra la sequera que estant prenent a Catalunya (els mateixos catalans que segons C9 balafien l’aigua que ens han furtat (?!)). Per cert, aquesta darrera informació tampoc no la trauen. Nosaltres, que veiem la TV3, doncs sí, veges per on.
Tota aquesta història ve perquè en uns pocs dies s’han produït dues mocions de censura a terres valencianes, una a Dénia i l’altra a l’Olleria, que Canal9 (ara sí, bufa’m un ou) ha decidit que no hem de conéixer. No em direu que no és una informació (informació!) ben pròxima, en l’espai i en el temps, i afectivament, i...
Ah, per cert, la dosi d’histèrica compra d’entrades a aqueixa cursa de F1 que estem pagant entre tots, que no falte. I no seguisc perquè la fel se’m ressenteix i la vostra perilla.

Posats a somniar, si d’un informatiu de la Vall d’Albaida es tractara, la indubtable notícia seria la moció de censura que col•locarà previsiblement Julià Engo, del Bloc, al capdavant de l’ajuntament ollerià per dos anys, i José Vidal, de Gent de l’Olleria, el tercer any del que resta de legislatura. I una vegada donada la informació, podríem anar encadenant les reaccions, i opinions, dels implicats. I de la ciutadania, que també sap parlar.
Però si C9 ens ignora intencionadament, algun mitjà de la comarca, contra tota deontologia, no té cap empatx en posar davant l’opinió dels amiguets (tres opinions contràries, tres, totes del PP), abans que la informació de la moció, i presentada d’aquella manera. Això ho fa Ràdio Ontinyent: una vergonya.

I per acabar vull donar-li l’enhorabona i ànims a Julià Engo, a qui tinc en bona consideració i estima, com a persona, com a professional i com a polític. Supose que posats a trencar la paràlisi de la Casa de la Vila de l’Olleria, que ha durat massa anys, i no només sota la vara de Llop, pactar amb el dimoni s’ho val. Igual aquest dimoni de GdO (com algú me’ls ha definit) tampoc té banyes i cua. Ells coneixen la situació al poble millor que nosaltres els forasters.
Sort els desitge en aquesta mampresa que sé que no serà fàcil, perquè l’Olleria i aquesta Vall d’Albaida estan ben necessitades d’un poc de trellat.

2 comentaris:

RibesVal ha dit...

No em digues, no em digues!
Cada cop estic més convençut que la beatitud sols es pot conseguir amb la ignorància.
En aquesta terreta vols estar informat, contrastes mitjans de comunicació distints, i l'únic que aconsegueixes, a banda d'informar-te a dures penes, és carregar-te de mala llet i rebentar de tant en tant.

DE TOT UN POQUET ha dit...

Així és, xitots!!!!