Colata és aquell lloc on tornem cada any, en Montaverner, al bell mig de la Vall d'Albaida.
Però aquesta Colata virtual, aquest bloc, vol ser una visió de les coses des d'un altre punt de mira: perifèric, personal i escèptic.
Avant! Esteu convidats.

diumenge, 29 de juny del 2008

Ni dimissió ni defunció



És el que té quan no tens prou mans. No penseu que haja dimitit d’aquest bloc, no. No us en desempallegareu tan fàcilment. Tampoc la defunció de l’autor que us escriu n’ha sigut el motiu de tanta tardança i informalitat.
Els motius: el meu fi de curs és desmemòria, acabar la memòria del centre, solventar les complicacions informàtiques que albirem en les màgiques solucions del conseller Font de Mora. Ens ho vol vendre com la panacea contra tots els mals, com la solució a tot. Li han posat el nom d’Itaca, embrutant el nom del lloc mitològic on volem aplegar. Però ho estan convertint en un malson. Per la seua ineptitud.
Se’ns anunciaven un parell de sessions formatives als equips directius del col•legis per a l’1 i 2 de juliol. Dijous passat, a darrera hora del matí, ens aplega un mail en què se’ns desconvoca: l’ajornament serà... fins octubre! I mentrestant?
Després m’assabente que paral•lelament han designat uns “centres pilot”. Definitivament o els ha petat el programari, o no el tenen acabat... i damunt usaran de conillets d’Índies a uns quants desgraciats.
Quina vergonya!
I mentre no saben fer funcionar les coses, aquesta gent ens té entretinguts tot el curs amb debats estèrils: que si l’uniforme en centres públics, que si l’anglés en infantil (amb quins mestres? Entraran els especialistes?), que si l’educació per a la Ciutadania en anglés... Més destrellats no hi caben. Però de forment, ni un gra.
Per això parle de desmemòria, de les ganes d’acabar amb tanta ineptitud.
I els xiquets? Perfectament. Lluny d’aquest enrenou, han gaudit i han aprés, que és el que es tracta.
Per altra banda també hi ha hagut a Montaverner el lliurament dels XV Premis de Literatura Eròtica de la Vall d’Albaida.
D’això us en faré cinc cèntims un poquet més avant. Bona nit.