Colata és aquell lloc on tornem cada any, en Montaverner, al bell mig de la Vall d'Albaida.
Però aquesta Colata virtual, aquest bloc, vol ser una visió de les coses des d'un altre punt de mira: perifèric, personal i escèptic.
Avant! Esteu convidats.

dimecres, 9 de juliol del 2008

Desficaci, prepotència i personalismes


Resulta preocupant la curtesa de mires d’alguns polítics que patim a Montaverner. El PSOE de Montaverner no ha sabut ni digerir ni gestionar els resultats de les darreres eleccions locals 2007. Han cregut que, ara amb Compromís per Montaverner, podien fer i desfer com quan gaudien d’una majoria absoluta que mai no obtindran ja, a la marxa que van. La signatura del pacte amb CpM i el repartiment de regidories, correcte. Correcte si tingueren voluntat de complir-lo.
Han tropessat, però, al seu si amb una persona que considere honesta i treballadora, Joan Calvo, un socialista de cor que s’havia cregut que les coses i les maneres de gestionar calia i es podrien canviar. I què ocorre quan una persona com Calvo creu que les coses no poden funcionar a l’antull d’una persona que mai trau la cara, que no es crema (o això es creu QE, que ja l’han guipat), que no encapçala res i que decideix sense consultar, envaint parcel•les de decisió d’altres?
Doncs que qui hauria de posar ferm a Chornet, el quart element (QE), que no és altra que l’alcaldessa Belén Esteve, no ho ha fet i ha preferit sacrificar la majoria de l’ajuntament i la pervivència del govern de progrés, en tall de no retallar cap prerrogativa al quart de la llista socialista.
Evidentment, pel seu objectiu de defensar la dignitat i regeneració democràtica, Compromís per Montaverner no pot recolzar un desficaci irreflexiu com aquest, una mostra de prepotència i un recolzament a determinats personalismes. Els militants i simpatitzants acabaran de decidir en assemblea les mesures a prendre.
Un capítol especialment desgraciat, almenys al meu entendre, han sigut les expressions que Esteve dedica a Calvo, a qui qualifica de “trànsfuga”, de “florero” i li desitja que es canse i se’n vaja a casa. Ella, preocupada en figurar, per exemple al Fons Valencià per la Solidaritat, però sense assumir responsabilitats de gestió. Almenys fins ara.
De veritat Esteve i Chornet creuen que podran suportar tres anys la situació que han provocat?
I, a l’altra banda, el PP només vol posar l’alcalde. De temes concrets on es poden acordar coses, res. La seua dèria és només manar, no governar ni participar d’una manera constructiva.
Com que hi haurà temps per llaurar, ho deixe de moment ací.

Per cert, recomane llegir l’anomenat pacte antitransfuguisme, ho dic per la precisió terminològica, per no usar alegrement parauletes de manera incorrecta. Que els recalfons estiuencs no deixen pensar com cal...

1 comentari:

Anònim ha dit...

Hola

Crec que ja va sent hora de prendre partit en l'assumpte. Crec que acabes de relatar molt bé tot allò que ha passat en els últims mesos a l'Ajuntament de Montaverner. Supose que quan una persona forma part d'un grup (digue-li partit) on se suposa que has de ser un florero per a que el QE faça i desfaça al seu gust (com ha fet tota la vida), al final te'n fartes de les desqualificacions i, el més important, les desautoritzacions a què et sotmet un concejal del teu "partit" i de l'alcaldessa.
A més, no cal dir que eixa no és l'actitud d'un equip de govern. Pense que les majories han passat a la història a la nostra democràcia, o almenys ho haurien de fer. Cal deixar pas a noves formes d'entendre la política com són treballar per tothom, independentment del seu color polític. Però si aquells que governen no volen canviar el xip, millor serà que, com diem col·loquialment, "que facen marxa".
Obrim les portes i les finestres de la casa del poble, que falta fa !
Salutacions