Colata és aquell lloc on tornem cada any, en Montaverner, al bell mig de la Vall d'Albaida.
Però aquesta Colata virtual, aquest bloc, vol ser una visió de les coses des d'un altre punt de mira: perifèric, personal i escèptic.
Avant! Esteu convidats.

dijous, 27 de novembre del 2008

S’alça el teló













Amb la presentació de Món.doc diumenge passat 23 de novembre, Montaverner ha encetat aquesta aventura tan interessant, atrevida, agosarada, com és oferir al cor de la Vall una Mostra ben actual del cinema documental que s’està fent pel món.
Jo no hi vaig poder anar, però teniu constància fotogràfica en aquesta pàgina. Però sí que me n’han arribat distintes versions, i totes prou coincidents: un èxit de públic, especialment gent del poble, que està assistint amb fidelitat a les projeccions. Si deixem de banda aqueixos que només s’hi deixen caure si hi ha vi d’honor, i els qui van a fer-se la foto, en general l’opinió del personal és favorable a l’esdeveniment.
De l’actuació dels presentadors, Dani Estruch i Eva Carbó, membres de l’associació recentment constituïda Salvem el Cine, les opinions només són que elogioses. Bé els músics de jazz. Bé Catherine. Bon ambient. Merescut reconeixement a la tasca que ha desenvolupat i està duent a terme M. Àngels Moreno. Com ja li he dit personalment, s’ho té ben merescut.
A partir de dilluns, un nodrit grup de gent del poble ha représ el vell costum d’anar al cine, com quan anàvem al Royal Cinema de Montaverner, ara tancat i objecte de reivindicació identitària muntavernina. Dilluns, a la projecció d’”Estira i arronsa” hi van acudir més d’un centenar de persones. I el que resulta curiós, a posteriors sessions n’hi ha qui és fix en assistir (es mereixen un bonocine, idea que deixe per a futures edicions), però n’hi ha qui acudeix en funció de la temàtica del film, especialment una bona colla de valldalbaidins i valldalbaidines fidels a la incipient iniciativa.
I de dijous a diumenge les perspectives són immillorables.