Colata és aquell lloc on tornem cada any, en Montaverner, al bell mig de la Vall d'Albaida.
Però aquesta Colata virtual, aquest bloc, vol ser una visió de les coses des d'un altre punt de mira: perifèric, personal i escèptic.
Avant! Esteu convidats.

dijous, 11 de desembre del 2008

Anècdotes viàries vàries























Una per una, cap de les dues dóna per a molta substància periodística, però com que tinc fotos que ho proven, almenys, doncs, caldrà fer-ho públic. Si en el primer dels casos, la qüestió ha estat solucionada diligentment, perquè comportava un evident perill, en el segon, la solució potser costarà una miqueta més, amb les evident molèsties per al veïnat.
Encara que ho veureu ben a les clares a les imatges, una xicoteta explicació, a tall de peu de foto, us servirà per contextualitzar cada cas.
Dimecres 10 de desembre, a les sis de la vesprada passades, ja de nit, ja fa hores que bufa una ventada freda que no deixa estaca en paret i que no convida precisament a eixir de casa. Els llums del cotxe deixen entreveure pocs metres més avant, a una zona fosca, enfront de l’Escoleta Infantil, una pesada porta metàl•lica que ha caigut enmig del carrer. Arrancada de les frontisses, ha romput el marc, ha vençut i ha caigut a plom al terra. L’estat de l’altra ventalla també és lamentable, però s’hi manté a dures penes. No tinc notícia que cap dels jovençols que baixen i pugen sovint a la babalà amb les motos hi haja pegat cap bac. A l’endemà, la porta apareix llançada a l’entrada d’aquell solar ple de màquines obsoletes i ferralles, i obert al món.
L’altra foto ja fa dies que podria haver-vos-la passat, però ho faig hui dijous, quan el clot que ahir va aparéixer reblit d’arena, i que a hores d’ara ja aplega als quatre dits de fondària, comença a fer-se perillós per a rodes, càrters i amortidors dels vehicles. I per a vianants despistats, que ben bé poden pegar un giró de peu o fer una baquinada. Si es tractara d’un carrer necessitat de manteniment… però açò ocorre en totes les tapadores de clavegueram acabadetes de posar des d’aquest estiu, en el tram que va des de l’encreuament dels carrers Nou i d’Alacant, fins els Quatre Cantons i l’asfaltat que va cap al Camí de Gandia i de Colata.
Ara cal que bé l’empresa que va fer l’obra, o el servei municipal d’obres, posen remei abans que no hi haja cap desgràcia.
Com veieu, només són un parell d’informacions de servei públic. I mireu per on xafeu.

1 comentari:

DE TOT UN POQUET ha dit...

Vigileu que, fa uns anys, vaig caure al meu poble en un forat del clavegueram...