Colata és aquell lloc on tornem cada any, en Montaverner, al bell mig de la Vall d'Albaida.
Però aquesta Colata virtual, aquest bloc, vol ser una visió de les coses des d'un altre punt de mira: perifèric, personal i escèptic.
Avant! Esteu convidats.

dimarts, 9 de desembre de 2008

Ja vénen els leds… per la costeretaEncara és un poc prompte perquè arriben els Reis… per la costereta del carrer Alacant.
El que sí que hem vist aquest dimarts, ben enjorn, és com apleguen els leds, aqueixos llums ecològics que tant poc agraden als moros i cristians, però que estalvien a la món, i que estan fent feredat a tots els pobles. Que de balafiar ningú s’ha fet mai ric.
La bona qüestió és que hem enxampat en plena feina, sota un mull-mull que començava a remullar tot el que tocava, Raül Sanfèlix dalt de la cistella empalmant la il•luminació nadalenca, i davall, en terra ferma, l’Atlètic i el Minero, dirigint les operacions.
Que quede constància. Hi ha qui matina.

3 comentaris:

Sergi Gómez i Soler ha dit...

Vaja... Jo he passat de no saber què era un led a tenir-ne la casa plena aquest Nadal. Veges quina cosa.

Entenc que als Moros i Cristians no agrade la cosa. Els carrers de Montaverner estaven foscos de bona veritat en les festes, quan fa falta bona cosa de llum perquè els vestits facen el propi, lluir... Ara bé, pel Nadal, i combinats amb altres elements, queden d'allò més bé els leds ditxosos...

Només que trobe que aquests que estan penjant a Montaverner són d'allò més menuts, massa i tot, no?

Rulo ha dit...

Hola, jo sols volia fer una xicoteta, explicació.
Resulta que el que esta posant-se a Montaverner no son Leds, si no, microbombetes, el consum energetic es similar, tal volta un poc mes en les microbombetes. Les microbombetes son mes economiques, peró es fundeixen i no es poden substituir.
Els famosos LEDS, els leds son material electronic i no tenen filament per a ilumina-se, el problema es que son prou mes cars que les microbombetes, i el millor es que no es fundeixem mai van esgotant-se per el temps i la duració pot ser de 20 voltes mes que les bombetes.
Be, una xicoteta explicació per a traure de dubtes o per posar-ne mes, jeje, au

Colata ha dit...

Xe, Raül, com s'agraeixen les teues explicacions tècniques. Quedes nomenat assessor tecnològic del bloc Colata.
Per cert, independentment de la tecnologia emprada, crec que Sergi toca un poc de raó en allò del tamany dels adornaments.
N'acabe de vore uns a un altre poble amb què fliparíeu. Quan els faça una foto, les penjaré ací.
Mentrestant propose que qui tinga idees per millorar l'adornament i enllumenat nadalenc a Montaverner, que ens ho diga.
Supose que no caldrà arribar a fer un concurs d'idees ni nomenar un jurat, ni res d'això.
Esteu convidades i convidats.