Colata és aquell lloc on tornem cada any, en Montaverner, al bell mig de la Vall d'Albaida.
Però aquesta Colata virtual, aquest bloc, vol ser una visió de les coses des d'un altre punt de mira: perifèric, personal i escèptic.
Avant! Esteu convidats.

dijous, 12 de març de 2009

Comencem a albirar el nou carrer Sant Pancraci


Tal i com podeu llegir en aquesta notícia de Vilaweb Ontinyent, després de la cessió de la carretera N-340 per part del Ministeri de Foment al poble, amb les obres que s'estan duent a cap des de principis d'octubre de 2008, el carrer sant Pancraci comença a prendre la seua nova aparença definitiva, d’acord amb les directrius emanades de l’ Agenda 21 local.
Per això m'he decidit a compartir amb vosaltres aquest reportatge fotogràfic en què pugueu anar constatant els canvis que el nucli urbà de Montaverner està sofrint, ja que passa de ser la carretera N-340 al nou carrer Sant Pancraci. I la meua intenció és la d'anar actualitzant l'àlbum, almenys perquè quede constància d'una transformació enorme, que crec que serà per a bé i, a més, ha estat decidida democràticament i de manera ben participativa pel veïnat del nostre poble, no com en èpoques no massa llunyanes.
Aquestes obres convertiran l’antiga carretera en un vial de sentit únic, amb redones per disminuir la velocitat del trànsit, i àmplies voreres, ben adoquinades i adaptades, i amb vegetació. El més gros de l’obra ja ha quedat soterrat, ja que ha servit per fer de bell nou la xarxa de clavegueram i la de l’aigua potable.
El projecte de l’obra del carrer Sant Pancraci va ser adjudicat a l’empresa Clásica Urbana SL, per 581.471,22 euros i 93.035,40 euros d’IVA. La primera fase del projecte consisteix en la urbanització completa de la travesia en el tram acotat entre l’encreuament amb el camí de Gandia i el de l’avgda. de les Escoles. Inclou a més la vorera de les vivendes del carrer, així com l’obra civil de la substitució de l’aigua potable.