Colata és aquell lloc on tornem cada any, en Montaverner, al bell mig de la Vall d'Albaida.
Però aquesta Colata virtual, aquest bloc, vol ser una visió de les coses des d'un altre punt de mira: perifèric, personal i escèptic.
Avant! Esteu convidats.

dijous, 18 de juny del 2009

Per fi l'ajuntament de Montaverner edita el seu primer BIM


El número 1 del Butlletí d'Informació Municipal (BIM), que ha editat l'ajuntament de Montaverner, ja es troba en mans del veïnat. No puc descriure-vos l'emoció que sent. Una, per participar en aquest projecte, i l'altra, perquè per fi Montaverner compta amb la informació administrativa local de primera mà.
Amb aquest número de maig de 2009, repartit amb retard pels condicionants electorals europeus, l'ajuntament dóna resposta a una necessitat comunicativa de la ciutadania, ja que es tracta de la primera vegada en què un ajuntament democràtic muntaverní el posa en marxa en els darrers trenta anys.
Amb l’aclaridor títol de L’ajuntament t’informa, s’enceta aquest projecte, que, en les seues 8 pàgines recull tot un seguit d’informació municipal rellevant. Hi destaquen les fotografies i textos sobre l’antiga carretera N-340, ara convertida en l’avinguda Sant Pancraç. També ocupen un lloc destacat els pressupostos municipals per aquest 2009, primers pressupostos participatius, ja que el Fòrum de Participació Ciutadana hi ha pogut dir la seua i marcar prioritats.
En un temps de crisi, cal remarcar la informació que el butlletí aporta sobre les ajudes a l’ocupació sol•licitades per l’ens municipal.
La secció “La Nostra Gent”, destinada a donar a conéixer persones i associacions locals, ha començat amb l’Associació contra la Fibromàlgia, presentada per la seua presidenta, Juana Navarrete.
Finalment, la contraportada va dedicada a l’Agenda d’activitats previstes al poble per al trimestre. L’apartat “Montaverner a la xarxa” dóna a conéixer els blocs i pàgines web que posen el poble a Internet.
He tingut el plaer de coordinar, com a mestre i periodista, el Consell de Redacció, que està compost pel funcionariat local. En aquest primer número vull destacar l'extraordinària participació de Joan V. Guerrero, Emili Juan (CIJ), Clara López (ADL), José V. Sánchez (Agenda 21) i Vicent Sanz (Urbanisme). I n'hi haurà més col·laboradors en propers números.
La proposta comunicativa municipal, s'anuncia més ambiciosa, ja que es podrà consultar i imprimir al bloc BIM Montaverner, creat ex professo. Des de l’ajuntament s’obri la porta a una més activa participació ciutadana mitjançant els comentaris que es poden fer al bloc o al correu electrònic bimmontaverner@gmail.com
Que el gaudiu i que hi participeu per millorar-lo.

2 comentaris:

Joan Calvo ha dit...

Crec que és un motiu per felicitar-nos tots plegats. Per fi comença a albirar-se un poc de transparència a la gestió municipal. A veure si no és l'únic butlletí i podem veure una successió continuada d'informació i participació. Semba que amb rendir comptes cada quatre anys en tenien prou. Personalment pens que cal donar explicacions cada dia, com qualsevol de nosaltres feim a les nostres feines. Tinc esperança en que entri aire fresc malgrat que queden moltes finestres per obrir.

DE TOT UN POQUET ha dit...

Enhorabona. Vosaltres podreu gaudir-ne, al meu poble no hi ha manera de tirar-lo endavant...