Colata és aquell lloc on tornem cada any, en Montaverner, al bell mig de la Vall d'Albaida.
Però aquesta Colata virtual, aquest bloc, vol ser una visió de les coses des d'un altre punt de mira: perifèric, personal i escèptic.
Avant! Esteu convidats.

dijous, 12 d’agost del 2010

Nous blocs de Montaverner

Haureu comprovat els lectors assidus que, a banda de refer el disseny de la pàgina, a la columna de la dreta, sobretot dins l'apartat "De Montaverner", podreu consultar nous enllaços a blocs de nova creació, o antics que ara s'han començat a difondre, així com també actualitzacions interessants.
Fem-ne un repàs, i gaudiu-ne de la varietat de continguts.
En primer lloc, dal de tot, podeu clicar a la comunicació que vaig presentar el passat 13 de març de 2010 al III Congrés de la Vall d'Albaida, celebrat a l'Olleria i organitzat tan eficientment per l'IEVA, comunicació que, sota el títol de Blocs valldalbaidins i educatius a Internet, intenta fer-ne una xicoteta història dels blocs a la comarca, mostrar en aquest moment de la seua evolució els que hi són, i que dedica un apartat especial als blocs educatius generats al voltant dels Col·legis Rurals Agrupats de la Vall d'Albaida. Tindreu, doncs, un ventall amplíssim dels enllaços actualment actius. Que navegueu a gust per la Vall virtual.
Les altres novetats vénen darrerament de l'àmbit històric i religiós, on la infatigable mà de José A. Boix, el rector de la parròquia, ens posa a l'abast el Memorial de Colata, aquell cèlebre plet que ajudà a configurar el Montaverner modern. També ha encetat l'enllaç a Montaverner Cristiana y Natural, on proporciona dades històriques interessants, algunes d'elles inèdites, supose que extretes de l'arxiu parroquial. També li hem d'agrair que ens donara a conéixer el vídeo que han penjat al Youtube sobre la missió desenvolupada a Togo pel muntaverní Cecilio Fernández.
També podeu tindre informació de les activitats i dels èxits de la nostra nadadora Mila Botella al web de Conéixer Canals.
Un altre parell de blocs que darrerament han augmentat la seua activitat, i donen informació festera de dues comparses, són els dels Taverners i de Cides.
Finalment us enllace als blocs penjats al Myspace i que ens donen notícia de les seues produccions i actuacions. Em referisc a l'actualització (i canvi d'adreça) del bloc de Xus Garcia, i l'afegit que he fet del bloc de Carles Pastor. Gaudiu amb la seua música.